Recuperar l’empatia

 

Tinc molt bones converses amEmpatiab una gran amiga meva amb la que sovint no tenim la mateixa opinió o pensament, i això no ens significa en cap cas que no continuem sent amics i continuem debatent sobre tot allò que ens preocupa.

I crec que passa perquè tenim la capacitat de situar-nos en la pell de l’altre. Som empàtics. L’empatia ha estat també moltes vegades tema de debat, i coincidim en la percepció que tenim sobre la pèrdua de capacitat d’empatia en general.

Dirigir una organització política com el PSC no és fàcil. Discrepar en les decisions tampoc. És aquí on crec que l’empatia ajudaria a facilitar ambdues tasques, i crec que és per aquí on el PSC – el conjunt de persones que fem el PSC – ha de començar a fer passes. Aquest camí permetria entendre millor la presa de decisions i millorar les reaccions davant de les discrepàncies. Aquest, és per mi, un pas bàsic per començar a construir el PSC de nou.

L’exercici empàtic en clau interna és també important per la seva aplicació externa. Si hi ha quelcom àmpliament compartit per la gent del PSC és la pèrdua de connexió del PSC amb la societat i amb la gent. Potser en la pèrdua d’empatia trobaríem grans respostes a molts dels problemes.

Assegut escoltant grans militants del PSC, un se n’adona que van ser capaços de sumar en un projecte únic sensibilitats molt diferents, que van entendre, que per poder articular una alternativa d’esquerres de país calia fer aquest exercici d’empatia, doncs al cap i a la fi, ajuda a comprendre que són moltes les coses que compartim i no tantes en les que discrepem.

@CarlesMaggi

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s