Barcelona és de colors

Un dia, no recordo qui ni quan, una persona  a la que se li va preguntar que li agradava del que havia passat a Barcelona, va respondre que recordava amb entusiasme quan Barcelona va passar a ser una ciutat de blanc i negres a una ciutat de colors. Es referia aquella etapa dels anys 80 en la que la ciutat, incapaç de veure la seva ànima en la seva trama urbana, va tornar el futur amb entusiasme. La campanya que sintetitzava el procés va ser aquella de ‘Barcelona posa’t guapa’, la recordeu?

Malauradament, però, Barcelona poc a poc se’ns està tornant grisa. La maleïda crisis ha generat un estat d’ànim que no és propi dels barcelonins i barcelonines, capaços de creure en si mateixos i de dur amb orgull el nom de la ciutat pel món. Però no només en la crisis trobem les raons per les que la ciutat s’està tornant grisa. Per mi la raó fonamental la trobem en un govern i un alcalde que han deixat de creure en Barcelona, que han deixat de creure en la capacitat creativa i d’innovació de la ciutat, que no representen ni volen representar l’esperit innovador, a vegades transgressiu, de la seva ciutadania.

Han transformat la gestió de la ciutat en un mer exercici comptable, seguint els mateixos mandats que venen d’Europa . Buidant-la de contingut i d’embranzida política. I això no és de rebut.

Barcelona mereix mirar al futur de cara a cara. Mereix generar oportunitats pels fills i filles d’aquella generació que van fer una transformació brutal de l’aparença de la ciutat per mostrar amb tota l’esplendor la seva ànima. Mereix ser optimista, entusiasta, transgessora, arriscada si cal. Mereix aprofitar totes i cada una de les oportunitats que els seus ciutadans li brinden.

L’oportunitat hi és. La política és la que ha de ser capaç de canalitzar aquests anhels i transformar-los en projectes. Barcelona és una ciutat de colors, els barcelonins i barcelonines creuen en si mateixos i en l’esperit real de la ciutat. El PSC ha representat des de sempre aquesta ànima real de la ciutat. Només cal generar un projecte que plasmi aquesta realitat i del ben cert que en tenim les ganes, les eines i la gent per fer-ho. Som-hi!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s